På Neder Kjærsholm Vingaard er vi drevet af en stor passion for god vin. Vi har gennem mange år tilbragt vores somre i det franske, hvor vi år på år er kørt rundt til de forskellige vingårde for at smage og opleve. Da vi i 2009 startede egen vinproduktion, var det derfor kun naturligt ikke kun at have vores egen vin, men også importere vin.

L’exception Blanc

Fremstilling:

Koldblødt og gæret i 16 timer.
Gæringen fortsætter på fad og 45% af druerne gærer på nye tønder/fade.
Efter 7 måneder tappes vinen på flaske.

Smag:

Den færdige vin fremstår blid og rund med en antydning af citrusfrugt og anstrøg af eg.

Servering:

Denne fyldige og kraftige vin er ideel til fisk eller lyst kød og kan nydes nu eller gemmes nogle år.
Tid vil få vinen til at fremstår blødere og rundere i smagen.

Les Abeillons Blanc

Fremstilling:

Udblødt ved lav temp. i 10-20 timer hvorved aromaer og volumen udvindes uden bitterhed.
Mosten lagres på tanke i 5 måneder inden den kommer på flaske.

Smag:

En tør hvidvin med styrke, livlighed og et rafineret anstrøg af hvide blomster.

Servering:

En tør hvidvin som nydes bedst ved 10 – 12 grader og er ideel til fisk og lyst kød. Vinen bør nydes ung grundet friskheden i vinen.

Chateau Les Moutins, Sauvignon Blanc

Vinen bør drikkes ung og nydes bedst ved 9°C til fisk eller skaldyr. Den eksotiske aroma af pomelo passer også perfekt som en kølig aperitif til den lune aften på sommer terrassen.

Chateau Haut Pougnan, Blanc

Beskrivelse mangler

L’exception Rouge

Fremstilling

De 2 drue typer koldblødes for at give en blød fylde til vinen og dernæst langtidsgærer de ved 32 grader for at udtrække essentielle tanniner og bevare fyldigheden af mosten. Caberneten og merlotten vinificeres hver for sig.
Efterfølgende lagres 45 % af Cabernet Sauvignon druerne på egefade i 12 måneder, hvoraf 1/3 af fadene skiftes hvert år. De to druevarianter bliver sluttelig blandet før den sidste lagring på træ.

Smag:

Fadene bidrager til at forædle mosten og bringer en let ege note til vinen.
Den færdige vin fremstår som en kraftig rødvin, med en udsøgt kompleksitet.

Servering:

Den kraftige rødvin serveres ved 18 – 19 grader og anbefales til rødt kød, grill, lam, vildt og modne oste.
Den kan nydes nu eller gemmes i op til 8 år.

Les Abeillons Rouge

Fremstilling:

Druerne udblødes over en længere periode. Gæringen foregår først ved lave temp. for at få frugtnote og rundhed med over i vinen. Temperaturen øges og gæringen afsluttes ved høje temp. for at udtrække bløde tanniner. Syrah og Grenache blandes umiddelbart efter høst, idet de i forholdet 65/35 fordeles på kar og egefade, for at afstemme egenote og fyldighed.

Smag:

Vinen reflekterer provences karakter; elegant og varm og fremstår fyldig og rund.

Servering:

Den færdige vin akkompagnerer kødretter perfekt. Vinen kan nydes nu eller gemmes i op til 8 år.

Le Chateau

Fremstilling:

Macereres over en længere periode hvor man gradvis hæver temperaturen, så sidste del af gæringen foregår ved 32° C.

Smag:

En perfekt vin til rødt kød, vildt og ost idet primære og sekundære aromaer og aromaen af røde frugter klæder disse retter.

Servering:

En rødvin der topper 4-7 år efter tapning.

Chateau Les Moutins

Vinen akkompagnerer kød og ost perfekt. Bør drikkes ved 17° C. Vinen kan med fordel gemmes 4-6 år efter tapning.

Chateau Haut Pougnan, Rouge

Information mangler

L’exception Rosé

Fremstilling:

Koldblødt i 6 timer. Dernæst gærer druerne på nye Franske og Amerikanske egefade i 7 måneder.

Smag:

Den lange aldring på egefade giver rose vinen en note af eg som er perfekt afstemt med den frugtighed man forventer af en rigtig god rosé.

Servering:

Vinen er kraftig og har volumen og vil derfor også kunne nydes med retter man normalvis ledsager med rødvin.
Netop pga. den lange lagring på fad kan vinen gemmes i 2-5 år, men den kan også nydes nu.

Les Abeillons Rosé

Fremstilling:

De to drue typer koldblødes i 10-28 timer. Dernæst forløber gæringen ved max 16 grader så man får fremhævet fyldigheden i druerne.
Mosten ligger på tanke i 5 mdr., inden rosevinen kommer på flaske.

Smag:

Vinen fremstår velafballanceret med masser af struktur og elegante aromaer.

Servering:

Vinen skal drikkes ved 10-12 grader og nydes nu eller indenfor 12 mdr. fra tapning.

Chateau Haut Pougnan, Rosé

Information mangler

Legende d’Automne

Fremstilling:

De 2 drue typer koldblødes for at give en blød fylde til dessertvinen og dernæst gærer de i 4 timer, inden de stikkes på egefade for videre gæring.
Under gæringen omrøres vinen, inden den 5 mdr. senere hældes på flaske.

Smag:

Blødheden af dessertvinen tangeres af livlighed og adskillige aromaer.

Servering:

Dessertvinen kan nydes nu eller gemmes i op til 4 år.

Blanc de Blanes

Information mangler

Les Bulles Emmêlêes

Information mangler

Brut Blanc de Blancs

Brut de Noirs

Information mangler